Ramazan Nostaljisi Mamak'ta Yaşanacak

Mamak Belediyesi Mahallede İftar Var” programlarına başlıyor. Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla iki yıldır uygulanan mahalle iftarları bu yıl yeniden başlıyor.

Belediye Haberleri 11.07.2013 09:51:24 0
Ramazan Nostaljisi Mamak

Mamak Belediyesi “Mahallede İftar Var” programlarına başlıyor. Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla iki yıldır uygulanan mahalle iftarları bu yıl yeniden başlıyor. İlki 13 Temmuz Cumartesi günü Altıağaç- Karaağaç mahallesinde kurulacak iftar sofraları, mahallelerin ortak yerleri belirlenerek bu yıl 20 mahallede uygulanacak. Mahalle sofralarının kardeşlik ortamı oluşturarak gönül sofralarına dönüştüğünü kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Tüm mahalle sakinlerimizi Cumartesi günü iftar soframıza bekliyoruz”dedi.

 

Ramazan Nostaljisi Mamak’ta Yaşanacak

Mamak Belediyesi, iki yıldır olduğu gibi bu yıl da iftar çadırlarının yanı sıra mahallelerde iftar programları başlattı. Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren mahalle iftarları ile aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada buluşacak. İftardan sonra kurulan sahnede Tasavvuf Müziği, Hacivat-Karagöz gösterisi, orta oyunu ve kukla gösterileri mahallelilere keyifli bir akşam yaşatacak. Ramazan ayının kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürünün yaşatılmasına  katkıda bulunduğunu kaydeden Akgül, mahalle iftarlarının birbirini tanımayan komşuları, apartman sakinlerini, zengin-fakir demeden aynı sofrada buluşturduğunu söyledi.

 ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA-MAMAK


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88